Godmorgon och hej måndag! Nu ska ni få en liten recap från min helg. Vi börjar med Matresan, känner ni till konceptet? Det är två dagar fyllda av kulinariska upplevelser i Bergslagen, där lokala restauranger, lanthandlare, gårdsbutiker och liknande öppnar upp sina dörrar. Som besökare kan man åka runt och upptäcka nya smaker, favoritställen och dolda pärlor, helt fantastiskt mysigt! I lördags tog vi en sväng till Hällefors och Nora. Första stoppet blev det charmiga ostkaféet Bredsjö Gård, i Hällefors. Vi var tidigt ute och hörde till de första gästerna men det dröjde inte länge innan lokalen fylldes till bredden. Här tillagas den välkända osten Bredsjö Blå och ett helt makalöst gott knäckebröd, gräddat i kaféets egen ugn mitt i lokalen. Det doftade magiskt och var ett perfekt start på vår matresa. Jag som dricker kopiösa mängder te blev ju helt knäsvag över denna bedårande lilla te-station med lös-te i charmiga små plåtburkar. Jag blev inspirerad av inredningen, se de tjusiga väggarna! Och ett rött bord och stolar? Oväntat fint. Vi beställde varsin osttallrik med det nyss nämnda knäckebrödet, marmelad och hasselnötter. Mums. Barnen ville dessutom ha "drömrulltårtan" med guldglitter, en given succé. Så vackra golv! Sedan styrde vi bilen vidare mot Nora, den vackra lilla staden känner ni till vid det här laget om ni läste min miniguide i somras. Här promenerade vi runt i kvarteret Bryggeriet, Noras kulturkvarter. Vi hann med både småbutiker, ett par konstutställningar och några lokala delikatesser att ta med hem. Björk kafé och skafferi. Så många goda smakprover överallt! Den här kolasåsen med mjölkchoklad var otrolig. Marias Chokladmakeri är alltid en favorit. Bilock design arbetar med möbelrenovering i alla dess former. Det kan vara riktigt gamla möbler i dåligt skick som genom varsam renovering som är snäll mot både miljön och möblerna får ett nytt liv. Små sidobord, söta som karameller. På söndagsmorgonen besökte vi en gårdsbutik som ligger oss lite extra varmt om hjärtat, nämligen butiken som drivs av våra fina grannar på Limnäs gård. Här säljer Elin och Kristoffer hemodlade och ekologiska grönsaker, potatis, blommor, kransar, hudvård och mycket annat. Underbara buketter! Hembakat fika serverades i kaféet också, med den här utsikten. Svårslaget< 3Det var väldigt trevligt att köra från plats till plats i helgen, smaka på delikatesser, småprata med passionerade producenter och kreativa designers, och bara njuta av en helg där allt kretsade kring mat och inspiration. Jag kan varmt rekommendera er att åka på Matresan nästa gång, det är en perfekt utflykt för alla som vill uppleva Bergslagen på mysigaste sätt. Sedan var det dags att styra stegen mot nästa mathöjdpunkt – Fresh Foods i Örebro bjöd in till lanseringsevent för sin nya säsongsbaserade meny med bland annat rödbetor, svart ris och olika kålsorter. Som sagt, det firas tjejnyår överallt! Flora, är detta en spin off på din lista? Det är så kul att höra duktiga och drivna personer prata om inspiration och hur de jobbar. Här är Fresh Foods grundare Helene och Atilla som berättar om Fresh Foods bakgrund. Jag valde den nya salladen med rödbetshummus, rödbetsfalafel, fetaost och inlagda grönsaker. Det var mycket gott! Morotskaka och raw-bollar till dessert. Ha en härlig dag, hej så länge!