Hej och glad söndag<3 Hur mår ni? Efter en hektisk augusti har det varit helt ljuvligt att landa hemma och ta det lite lugnare under den första septemberveckan. Fokus har legat på barnen och deras förskola och skola, och hemma har vi har bakat blåbärspaj och kakor, läst böcker, cyklat och spelat memory. Jag har gått mina dagliga promenader och lagat middagar med lite extra omsorg. Men i fredags var det dags att hoppa på tåget och åka till stan! Det var 26 grader varmt och strålande sol, hur härligt? Jag är inte den som klagar på sensommarvärme. Tillsammans med mina fina kollegor på Cake on Cake, produktionsbolaget jag arbetar med, styrde vi stegen mot keramikverkstaden Lutum i Örebro för en extra festlig afterwork, en minikurs i drejning! Vi blev varmt välkomnade av Cajsa och Elin, som dukat fram chips och cava. Snart kom samtalet in på kreativitet och vad det egentligen betyder. Vi alla som var i rummet är kreativa men på olika sätt, och det var inspirerande hur våra olika uttryck och hantverk flätades samman i samtalet. Så trevligt! Ser ni så gulliga förkläden vi fick ha på oss? Både Anna, Joanna och jag kände oss lite som Madicken. Hallå mysig och kreativ studio. Den här diskbänken påminde mig om bildlektionerna i skolan, där fanns exakt en sådan här. Så var det dags att ta plats och skrida til verket. Cajsa gav oss en superfin och pedagogisk genomgång innan vi satte igång, hon fick det att se så enkelt ut! På bara någon minut trollade hon fram den här vackra skålen. Ingen av oss hade drejat tidigare och det visade sig snabbt vara svårare än vi trott. Lera överallt, snurrande skivor som levde sitt eget liv och mycket skratt däremellan. Det fanns något nästan meditativt i att låta händerna forma leran, även när resultatet blev allt annat än perfekt. På mitt tredje försök lyckades jag forma en skål där kanterna höll, hurra! När vi drejat färdigt gick vi vidare för middag på en av Örebros nyare restauranger, Plankton. Vi åt så god mat och pratade så mycket att jag nästan glömde fota. Men! Desserten måste jag ändå nämna. Vaniljglass toppad med vispgrädde, maräng, jordgubbar och chokladsås – så enkelt, så barnsligt gott! Jag älskar när en dessert inte krånglar till det utan bara levererar ren njutning. En så fin avslutning på den första septemberveckan!Läs också: Augusti i en lista